banner-image

Žetva za Ginisa i decu

U Kanadi, u Manitobi, je pre nekoliko dana postavljen ginisov rekord u broju kombajna koji su istovremeno radili na jednom polju. Ukupno 303 kombajna su zajednički skidali usev ozime pšenice, a cilj akcije je osim postavljanja rekorda bilo je prikupljanje novca za rad dečijeg internacionalnog kampa.

Prethodni rekord postavljen je 2012. godine kada je radilo ukupno 244 kombajna tokom pet minuta. Da bi novi rekord bio validan kombajni su ove godine morali da rade najmanje pet minuta. Oni su radili čak sedam na polju pšenice vevličine 125,5 hektara i za to vreme požnjeli su usev sa površine od 100 hektara.

Događaj nazvan „Žetva za decu“ pratilo je veliko interesovanje, a organizatori se nadaju da su prikupii dovljno novca koji će biti uplaćen organizaciji dečijih internacionalnih kampova s ciljem da se mreža ove organizacije proširi po čitavom svetu i razvija u saradnji s lokalnim  vlastima.  Cilj akcije bio je da se, pre svega, angažuje i u akciju uključi poljoprivredni sektor širom sveta i da se zajednički pomogne svoj deci.

S.K.