banner-image

Sutra, 15. avgusta počinje prijava za anketare

Za potrebe sprovođenja Ankete o strukturi poljoprivrednih gazdinstava, Republički zavod za statistiku angažovaće 536 anketara. Javni poziv za prijavu kandidata biće raspisan 15. avgusta 2018. godine, a prijavljivanje zainteresovanih biće moguće isključivo putem veb aplikacije na sajtu Zavoda. Zainteresovaniimaju rok da se prijave do 21. avgusta.

Anketa o strukturi poljoprivrednih gazdinstava sprovešće se u periodu od 1. oktobra do 30. novembra 2018. godine, a period angažovanja anketara je od 24. septembra do 7. decembra 2018.

Prednost pri izboru imaće kandidati koji su nezaposleni, koji poseduju diplomu o stečenom visokom obrazovanju iz oblasti poljoprivrede, imaju mogućnost korišćenja vozila za rad u Anketi, koji su učestvovali u Popisu poljoprivrede 2012. godine ili u drugim statističkim istraživanjima Zavoda u poslednje tri godine..

Na sajtu Zavoda 24. avgusta objaviće se lista kandidata koji su ušli u uži izbor, a konačna lista izabranih anketara biće objavljena 7. septembra.

U gazdinstvima koja budu obilazili anketari poljoprivrednicima će postavljati pianja vezano za poljoprivredno zemljište, biljnu proizvodnju, stočarsku proizvodnju, navodnjavanje, mehanizaciju i radnu snagu. U planu je da se sakupe podaci iz 120.000 odabranih gazdinstava.

(Agrosmart)