banner-image

Iz Viktorija grupe i zvanično – suncokret 28,5 dinara

Iz kompanije “Viktorija logistic” danas je potvrđeno pisanje “Agrosmarta” da je konačna cena suncokreta 28,5 dinara po kilogramu.

„Kompanija Victoria Logistic, članica Victoria Group, utvrdila je konačnu cenu merkantilnog suncokreta roda 2018. za zemljoradničke zadruge i ona iznosi 28,50 din/kg plus PDV. Cena je, kao i do sada, formirana u skladu sa referentnim svetskim berzama i tržišnim kretanjima u zemlji i regionu.

Victoria Logistic će otkupiti količine suncokreta shodno prerađivačkim kapacitetima, planovima proizvodnje i prodaje za novu agro godinu kompanije Victoriaoil, koja takođe posluje u sastavu Victoria Group.“, navodi se u saopštenju “Viktorija grupe”.

Kako je “Agrosmart” objavio, za poljoprivrednike je to cena sa PDV-om, a za organizatore proizvodnje, to jest zadruge bez PDV-a.

Poljoprivrednici okupljeni u Nezavisnoj asocijaciji poljoprivrednika Srbije su već izrazili nezadovoljstvo konačnom cenom suncokreta i kazali da će reagovati kada “Viktorija grupa” objavi zvanično saopštenje.

Podsetimo, najveći prerađivač i otkupljivač suncokreta u Srbiji, “Viktorija logistic” objavila je 8. avgusta akontne cene za ovogodišnji rod ove uljarice. Avansna cena iznosila je 23,60 dinara plus PDV.

S. G.