banner-image

Bogat program na Gospojini u Novom Bečeju

Tradicionalna manifestacija Gospojina u Novom Bečeju održaće se od 23. do 27. avgusta, a kao i svake godine, program i ove prati obilje zanimljivih sadržaja i događaja. Manifestacija počinje u četvrtak, 23. avgusta, dolaskom Rečne flotile Vojske Srbije, iz Novog Sada, koja će tokom trajanja Gospojine imati otvorene dane za sve posetioce. 

Veče prvog dana rezervisano je za otvaranje ulice zanatskog piva gde će posetioci imati priliku da uživaju u najkvalitetnijim domaćim (kraft) pivima.

U petak, 24. avgusta, posetioce očekuje bogat programski sadržaj: otvaranje 6. Gospojinskog Poljo-festa, glavne podmanifestacije Gospojine koja je proteklih godina izrasla u jednu od najvećih u okruženju kada je u pitanju ponuda najbolje poljoprivredne mehanizacije i opreme, semenske robe, sredstava za zaštitu bilja i svega onog što je danas potrebno poljoprivrednim proizvođačima.  

Za ljubitelje rukotvorina i unikatnih predmeta, tu će biti etno-bazar, koji će, takođe, biti otvoren u petak, 24. avgusta.Tradicionalno, ovaj dan je rezervisan za dva takmičenja: u kuvanju riblje čorbe i tamburaških bandi. Na kraju dana održaće se koncert grupe Apsolutno romantično.

Manifestacija sa bogati programom biće održana i u subotu, 25. avgusta, kao i u nedelju 26. avgusta, kada će biti održan defile i takmičenje paradnih zaprega.