banner-image

Liga paora: Vlast da zaštiti poljoprivrednike od reketaša

Liga paora Vojvodine pozvala je Ministarstvo poljoprivede i Pokrajinsku vladu da stanu u zaštitu proizvođača suncokreta i spreče “kartelski i reketaški pristup otkupljivača”.

“Činjenica da je suncokret dobro rodio ove godine ne znači da paori koji su čitave godine radili sada treba da gomilaju gubitke. Otkupljivači imaju pravo da ponude cenu, ali nemaju pravo na kartelski i reketaški pristup koji paore guši i dovodi u situaciju da ne mogu da pokriju troškove proizvodnje”, naveo je u pisanoj izjavi predsednik Lige paora Vojvodine i član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Miloš Šibul.

Dodao je i da očekuje, ukoliko je otkupna cena manja, da se javnosti saopšti kada će i za koliko pojeftiniti jestivo ulje.

“Uz svo razumevanje da otkupljivači i prerađivači sucokreta treba da zarade, dobar rod suncokreta bi morao biti dobra vest i za paore i za građane. Takođe, krajnje je vreme da se vlast ugleda na sve one zemlje u okruženju i u Evropi, koje subvencionišu i brinu o svojim paorima i svom selu”, poručio je Šibul.

(Autonomija)