banner-image

Pokrajina za opremanje hladnjača dala sto miliona

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Vuk Radojević, je danas u Bačkoj Palanci uručio 68 ugovora korisnicima, koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva, u okviru konkursa namenjenog za sufinansiranje investicija namenjenih opremanju hladnjača registrovanih poljoprivrednih proizvođača na teritoriji AP Vojvodine, u 2018.

Radojević je naveo da ukupna vrednost investicije iznosi blizu 224 miliona dinara, u kojoj je učešće Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu 100 miliona dinara.

„Reč je o izuzetno značajnoj agrarnoj meri, kojom podržavamo intenzivnu poljoprivrednu proizvodnju. Namera je da na ovaj način doprinesemo tehničko- tehnološkom poboljšanju poslovanja u oblasti intenzivne proizvodnje, kako bi proizvođači bili efikasniji i konkurentniji na domaćem, ali i međunarodnom tržištu“, rekao je Radojević.

Resorni sekretar je naveo da je cilj konkursa bio da podrži investiciju, koja podrazumeva opremanje hladnjača manjeg kapaciteta za sakupl?anje i skladištenje voća i povrća, i njihovu pripremu za tržište, nabavku opreme-linija za čišćenje i pranje proizvoda, berbu, sortiranje i kalibriranje proizvoda, te pakovanje i obeležavanje i boks paleta za transport i skladištenje proizvoda.

Radojević je prilikom uručivanja ovih ugovora korisnicima, na platou, ispred hladnjače bačkopalanačkog MZMS Trade, prošlogodišnjeg korisnika bespovratnih sredstava koji je uspešno realizovao investiciju, izneo da je najveći broj ugovora potpisan sa korisnicima opština- Inđija i Bačka Palanka, saopštio je resor poljoporivrede u pokrajinskoj vladi.