banner-image

LSV: Kad će gorivo prestati da poskupljuje?

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš pozvao je Vladu Srbije, a pre svega ministre energetike i finansija Aleksandra Antića i Sinišu Malog, da javnosti saopšte kada će gorivo u Srbiji prestati da poskupljuje i šta tačno čine da bi ono pojeftinilo.

„Tokom godinu dana, benzin je poskupeo za više od 12, a dizel više od 16 dinara, a vlast uporno ćuti. Kako je i dokle će biti moguće da sirova nafta u svetu pojeftini, da je dinar stabilan, a da cena goriva raste“, naveo je Kostreš u saopštenju.

Podsetio je da je pre tri meseca, kada su se gradjani pobunili zbog toga što imaju maltene najniže plate u Evropi a plaćaju gotovo najskuplje gorivo, ministar Antić izjavio da se „nada da će svetska cena nafte u narednom periodu pasti što bi moglo da dovode do pojeftinjenja goriva u Srbiji“ i poručio da „ukoliko do toga ne dodje postoji mogućnost da i vlada preduzme odredjene mere“.

„Nije učinio ništa. Naprotiv, od tada je gorivo već drugi put poskupelo. Prošli put izmedju dinar i dva u avgustu i sada, prošle nedelje, oko pola dinara. Šta bi tek bilo da cena goriva u svetu raste?“, upitao je Kostreš.

(Agrosmart)