banner-image

Pčelarski sajam jugoistočnog Balkana u Vranju

Drugi pčelarski sajam jugoistočnog Balkana sa međunarodnim učešćem održaće se 22.septembra 2018. godine u Sportskoj hali u Vranju. Učešće na sajmu pored domaćih prijavili su izlagači iz Makedonije, Albanije, Bugarske, Grčke, Turske i Crne Gore, a u planu je kompleksan prodajni, izložbeni, obrazovni, promotivni, privredni i turistički program u organizaciji Saveza pčelarkskih organizacija Srbije (SPOS), uz podršku Grada Vranja i TO Vranje.

Otvaranje prodajne izložbe planirano je za 9 sati, dok će manifesaciju u 10 i 30 svečano otvoriti gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković i predsednik SPOS Rodoljub Živadinović.

Nakon toga planirano je održavanje tribine o načinu rada pogona za prikupljanje i plasman meda pčelara SPOS. Posetioci će imati priliku i da čuju nekoloko stručnih predavanja koja će održati Dr sc. Michael L.Smith iz SAD, američki istraživač, molekularni biolog. On će govoriti o zaletanju i naletu pčela na pčelinjaku i njihovom uticaju na uspešnost praktičnog pčelarenja kao  i o upravljanju pčela trutovskim saćem, do sada nepoznatim funkcijama trutovskog saća, kao i određivanju trenutka kada počinje gradnja trutovskog saća.

Ulaz na sajam besplatan je za sve pčelare i građane!

(Agrosmart)