banner-image
banner-image

DM želi organske proizvode iz Srbije na svojim policama

Novi, inovativni, kvalitetni, poželjno organski domaći proizvodi, njih najmanje 20, naći će se uskoro na policama trgovinskog lanca DM. Ovo je deo projekta  „dm inkubator“ koji dm drogerie markt d.o.o. za trgovinu Beograd realizuje u saradnji sa USAID Projektom za konkurentnu privredu, Razvojnom agencijom Srbije (RAS) i Nacionalnim udruženjem za razvoj organske proizvodnje Serbia Organica.

U projekat mogu da se uključe svi oni koji imaju proizvod sa delimično organskim sastojcima iz segmenta hrane, dodataka prehrani ili kozmetike, odnosno proizvoda za negu i lepotu koji sadrže komponente voća, povrća ili lekovitog bilja, a koji se proizvodi ili je u planu njegova proizvodnja u Srbiji od pretežno domaćih sirovina.

Proizvođači će ovim putem steći mogućnost da svoj proizvod na najbolji način predstave na domaćem ali i najzahtevnijim evropskim tržištima.

Prijave za projekat počinju od 1.10.2018.i traju do 30. 10.2018 a mogu se dostaviti putem pismene prijave (direktno ili poštom) ili putem online platforme www.dm-inkubator.rs

Finalno proglašenje planirano je za 01.05.2019. 

Pravo prijave na Konkurs imaju privredni subjekti koji ispune određene uslove. Između ostalog moraju da budu registrovani na teritoriji Republike Srbije, imaju gotove proizvode ili proizvode koji su u fazi mogućeg testiranja, a koji su proizvedeni u Srbiji i nisu plasirani na tržištu Srbije.

Pravo učešća na konkursu nemaju proizvodi koji su već u prodaji u trgovinskim i Horeca objektima u Srbiji. Proizvodi i proizvodi u razvoju moraju sadržati u određenom procentu voće, povrće ili lekovito bilje poreklom iz Srbije uz prednost proizvoda kod kojih je komponenta voća, povrća ili lekovitog bilja porekom iz Srbije sertifikovano organska.

KRITERIJUMI ODABIRA PROIZVODA:

  1. Proizvod mora da bude proizveden u Republici Srbiji
  2. Proizvod mora imati dokumentaciju o poreklu sirovine
  3. Poželjno je da proizvodi ne sadrže veštačke boje, arome, konzervanse
  4. Prednost u krajnjem odabiru će imati proizvodi koji su ili čiji jedan ili više sastojaka, organski-sertifikovanog porekla
  5.  

KRITERIJUMI ODABIRA PROIZVODA U RAZVOJU:

  1. Proizvod u razvoju mora da bude proizveden u Republici Srbiji
  2. Poželjno je da proizvod u razvoju ne sadrži veštačke boje, arome, konzervanse
  3. Prednost u krajnjem odabiru će imati proizvodi koji su ili čiji jedan ili više sastojaka, organski-sertifikovanog porekla
  4.  

Kompletan Konkurs može se pogledati ovde

S.K.