banner-image

Uhapšeni zbog šverca 31 tone pokvarenog mesa iz Brazila

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal je uhapšeno sedam osoba zbog sumnje da su preprodali u Srbiji oko 31 tonu pokvarenog mesa i mesnih prerađevina.

Meso i prerađevine su poreklom iz Brazila, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Sedmorica osumnjičenih se terete za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i zloupotreba službenog položaja.

Tužilaštvo je pokrenulo istragu protiv P. S, D. D, S. M, M. M, L. Đ i M. M, koji su uhapšeni u saradnji s policijskim upravama iz Jagodine i Užica.

Oni su osumnjičeni da su u periodu od juna do avgusta 2018. godine nabavili oko 31 tone mesa i mesnih prerađevina iz Brazila, a kojima je rok trajanja istekao.

Sumnja se da su zatim to pokvareno meso preprodavali raznim preduzećima koja se bave preradom mesa i mesnih prerađevina.

Blic podseća da je ovoj akciji prethodila zaplena u Jagodini 11. avgusta 2018. godine 23 tone mesa koje je iz Brazila, preko Kosova i Metohije, zatim Raške, i daljom prodajom trebalo da bude dostavljeno jednom preduzeću u Ćupriji.

Meso je uništeno, a uhapšen je Ð. L. (21), odgovorno lice koje se bavilo nabavkom mesa i daljom prodajom, saopštila je tada Policijska uprava u Jagodini.

Uhapšeni Ð. L. je osumnjičen da je počinio krivično delo krijumčarenje. Veterinarska inspekcija je utvrdila da meso, zbog isteka roka trajanja, nije za upotrebu, pa je zato uništeno.

(Agencije)