banner-image

Uhapšeni krijumčari poljoprivrednih proizvoda u Rusiju

Akcijom Ministarstva unutrašnjih poslova i Poreske uprave presečen je kanal krijumčarenja poljoprivrednih proizvoda na tržište Ruske Federacije i uhapšeni su svi osumnjičeni učesnici, kaže se u saopštenju koje je ovim povodom izdalo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije. Time se, kako je navedeno u saopštenju, šalje jasna poruka da će svaki pokušaj ugrožavanja nacionalnih vitalnih interesa, samim tim i interesa svakog srpskog poljoprivrednika biti u korenu odstranjen.

Privilegovani položaj koji Republika Srbija ima na jednom od najznačajnijih tržišta na svetu će biti zaštićen i ugled zemlje se zbog interesa pojedinaca neće dovoditi u pitanje. Nulta tolerancija će biti u potpunosti sprovedena, dok će kompanijama koje su predmet istrage do okončanja procesa, a u skladu sa preuzetim međudržavnim obavezama, biti apsolutno onemogućen dalji izvoz poljoprivrednih proizvoda na teritoriju Carinskog saveza.

Poslednja akcija je samo deo sveukupnih napora da se na prvom mestu zaštiti svaki pošteni poljoprivredni proizvođač, ali i građanin Republike Srbije kroz očuvanje sistema bezbednosti hrane.

Podsećamo da je prošle sedmice zaplenjeno oko 36 tona mesa i mesnih prerađevina bez dokaza o poreklu i uhapšeno pet osoba osumnjičenih da su kao članovi organizovane kriminalne grupe učestvovali u nabavci ovog mesa sa namerom da ga plasiraju na domaće tržište, navodi se u saopštenju.

(Agrosmart)