banner-image
banner-image

Više od 44 miliona dinara za razvoj ženskog preduzetništva

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović potpisao je danas ugovore o dodeli 44.603.000 dinara u okviru Programa podrške razvoju i promociji ženskog inovacionog preduzetništva.

Popović je potpisao ugovore sa predstavnicima jedinica lokalne samouprave Grada Loznice, Opštine Mali Zvornik, Opštine Kosjerić, kao i predstavnicima organizacija koje su konkurisale za sredstva zajedno sa Gradom Novim Sadom i Gradom Kikindom.

Sredstva će biti usmerena na sprovođenje obuka za pokretanje posla u gradskim i seoskim sredinama, sticanje veština iz oblasti inovacija i razvoja preduzetništva, inoviranje proizvoda i usluga u postojećim preduzećima čiji su vlasnici žene, kupovinu nove opreme, a između ostalog i za direktne podsticaje otvaranju novih preduzeća i startap kompanija od strane žena. 

Popović je tom prilikom istakao da država želi da razvija žensko inovaciono preduzetništvo i da je za te namene ove godine opredeljeno 100 miliona dinara

Nedavno smo potpisali prvih devet ugovora, sada potpisujemo još pet, a biće ih još. Žene u Srbiji su vredne i preduzimljive. Na ovaj način želimo da ih ohrabrimo da otvaraju svoje startap kompanije, da slede svoje snove i postanu uspešne preduzetnice, poručio je ministar. 

On je naveo da pomenuti program, koji sprovodi Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj, nije samo namenjen mladim tehnološkim preduzetnicama, već i domaćicama u seoskim sredinama koje imaju dobre ideje i žele da budu preduzetnice.

Dobili smo odlične prijave koje se odnose na razvoj ženskog inovacionog preduzetništva u manjim sredinama, rekao je Popović i ocenio da je to sjajna šansa za te opštine da povećaju rast i zapošljavanje i zaustave odliv ljudi u gradove.

(Agrosmart)