banner-image

Panel o zadrugarstvu Španije i Srbije

Panel “Poljoprivredne zadruge u Srbiji i Španiji”, održaće se u okviru prvog Poslovnog foruma Španija-Srbija u utorak 23. oktobra 2018. godine u hotelu Hilton u Beogradu.

Pored Zadružnog saveza Srbije i Vojvodine, španska zadruga Anecoop predstaviće špansko iskustvo u zadrugarstvu.

Skup počinje u 14.00 sati, a nakon kratkog uvoda i prikaza zadružnog sektora u Španiji, reč će preuzeti predstavnici Zadružnog saveza Srbije i Zadružnog saveza Vojvodine koji će predstaviti aktuelno stanje u domaćem zadrugarstvu, kao i na mere koje podstiču na udruživanje.

Predstavnik Anecoop, jedne od najvećih složenih zadruga koja ima 68 članova i lider je u trgovini voćem i povrćem, će zatim na konkretnim primerima predstaviti špansko zadrugarstvo.

Takođe se očekuje da će Laslo Andreas, zadužen za poljoprivredu i ruralni razvoj u Delegaciji EU u Srbiji govoriti o mehanizmima podrške koje pružaju Evropska unija i međunarodne finansijske institucije. Ovaj segment će pratiti i kratka prezentacija programa Evropske banke za obnovu i razvoj.

Nakon ovih izlaganja predviđeno je vrema za pitanja i debatu.

Zbog ograničenog broja mesta, registracija je obavezna. Zainteresovani za ovaj skup mogu se prijaviti na: [email protected] ili putem telefona (011) 380 68 32.

Događaj organizuje Trgovinsko-ekonomsko odeljenje Ambasade Španije i Španska agencija za izvoz i investicije (ICEX), a podržan je od strane Privredne komore Srbije i Razvojne agencije Srbije.

(Agrosmart)