banner-image

Na Sajmu mlinarstva predstavljen MO-ŽAK

Na 3. Sajmu mlinarstva, pekarstva, poslastičarstva i pakovanja koji se od 11. do 13. oktobra održava u Novom Sadu, preduzeće Agroposrednik d.o.o. prezentovalo je prvu mobilnu vagu na tržištu za merenje i džakiranje zrnastih proizvoda i granulata, koja se, nakon uspešne primene u susednoj Mađarskoj i drugim evropskim državama, odsad može nabaviti i u Srbiji.

Konstruktor i proizvođač vage jeste renomirana firma za proizvodnju vaga Metripond plus d.o.o. iz Mađarske, EU. 

Najnoviji proizvod Metripond plusa jeste model s oznakom MP-MZ, popularno nazvan MO-ŽAK, što predstavlja kovanicu od skraćenica mađarskih reči „mobilna vaga za džakiranje“.

Ovaj jedinstveni uređaj je rezultat konstruktorskog rada Metripond plusa iz 2011. godine, a u pitanju je samohodna, samousisavajuća, mobilna, dozirna vaga, koja sama sakuplja s tla rastresite zrnaste proizvode i zatim ih meri i pakuje u vreće od 10 kg do 50 kg.

Funkcioniše tako što proizvode kupi s tla, podiže, primarno odlaže, tovari u vreće, meri, prenosi, ušiva vreće i sve to čini mašinski. Roba se ne mora premeštati radi merenja i utovara u džakove pošto mašina odlazi tamo gde se proizvodi nalaze. 

Vaga za džakiranje, u zavisnosti od dozera, odlaže zrnaste proizvode u vreće, semensku robu, stočne meljavine, premikse, veštačko đubrivo itd., a koristi se i za punjenje džambo-vreća.

Po zahtevu kupaca može imati i dodatak za zaprašivanje semena, a u slučaju izrade mašine od specijalnih materijala po posebnoj porudžbini, ona je podobna i za pakovanje korozivnih materija (veštačko đubrivo, so, itd.).

Dimenzije MO-ŽAK-a jesu 5,2 m × 2,05 m × 2,64 m, a kapacitet uređaja je 120–150 džakova na sat, što omogućuje brz, precizan, efikasan i produktivan rad uz značajne uštede na fizičkoj radnoj snazi.

Detaljne specifikacije uređaja i video-prezentaciju pogledajte na ovoj stranici: http://www.agrofin.rs/vodic-za-kupovinu/merna-tehnika/mp-mz-mo-zak/

Treći Sajam mlinarstva, pekarstva, poslastičarstva i pakovanja i 23. konferencija „Mlinarsko-pekarski dani“ počeli su danas u Master centru Novosadskog sajma, a tokom tri dana održaće se niz manifestacija i događaja posvećenih razvoju prerade žita i brašna. 

Organizator sajma je Mlinpek Zavod iz Novog Sada, a suorganizator je Novosadski sajam.

Ulaz za sve posetioce je besplatan.