banner-image

Savetovanje mladih poljoprivrednika i agronoma

Savetovanje mladih poljoprivrednika i agronoma Srbije predstavlja stručno okupljanje mladih poljoprivrenika i jedinstvenu priliku za razmenu informacija o
aktuelnostima, mogućnostima i inovacijama u poljoprivrednoj proizvodnji kao i afirmaciju kadrova u oblasti poljoprivrede.

Cilj projekta je podizanje nivoa informisanja mladih poljoprivrednika o povećanju efikasnosti proizvodnje, upućivanje mladih na važnost ruralnog razvoja, kao i edukacija mladih o aktuelnostima i inovacijama u poljoprivredi. Projekat će omogućiti direktnu komunikaciju mladih poljoprivrednika i predstavnika državnih institucija, udruženja i kompanija iz oblasti poljoprivrede.

Zašto je ovaj projekat važan?

Mreža mladih poljoprivrednika je poručila da je projekat i savetovanje koje je predviđeno njime, veoma važan jer su mladi ljudi ključni za ravoj moderne i konkurentne poljoprivrede, pre svega jer su „spremni da investiraju u inoviranje sredstava za rad i time doprinesu povećanju produktivnosti i profitabilnosti poljoprivredne proizvodnje. Takođe imaju interesovanja da modernizuju i unaprede svoju poljoprivrednu proizvodnju, ali često su neinformisani ili su im sredstva pomoći nepoznanica.

„Realizacijom ovog projekta, mladima na jednom mestu postaju dostupne sve informacije o aktuelnostima, mogućnostima i inovacijama u poljoprivredi Srbije“, naveli su organizatori u najavi Savetovanja.

Učesnici projekta su mladi poljoprivrednici, državne institucije, studenti poljoprivrednih fakulteta, kompanije i udruženja iz oblasti poljoprivrede.

(Agrosmart)