banner-image

Otvorena fabrika dečije hrane u Dobanovcima

U Dobanovcima je otvorena fabrika dečije hrane „Bejbi fud fektori“, koja se prostire na 13.605 metara kvadratnih.

„Bejbi fud fektori“ je grinfild investicija vredna 34 miliona evra, što ovu fabriku dečije hrane čini jednom od najvećih investicija u Srbiji ove godine i najvećom domaćom investicijom, navodi se u saopštenju kompanije.

U prvoj fazi „Bejbi fud fektori“ uposlila je preko 100 visoko kvalifikovanih stručnjaka različitih profila, dok će do 2020. godine taj broj biti veći od 300.

Dnevni kapacitet će biti 50 tona dečije hrane koja se proizvodi pod sopstvenim brendom „Nutrino“ i koja će se pored domaćeg i regionalnog, naći i na tržištu Ruske Federacije.

„Izuzetna posvećenost tima koji stoji iza projekta ‘Bejbi fud fektori’, prepoznavanje potreba, kako domaćeg, tako i regionalnog tržišta, doprineli su činjenici da danas u Srbiji imamo jednu modernu fabriku, koja tehnološkom opremljenošću zadovoljava svetske standarde“, rekao je Željko Ciganović, izvršni direktor kompanije „Bejbi fud fektori“.

Fabrika je svečano otvorena u prisustvu predsednika Privredne komore Srbije Marka Čadeža, vlasnika fabrike, rukovodstva, zaposlenih i brojnih partnera.

Izvor:RTS