banner-image

Za kuće na selu mladim parovima Vojvodina dala 30 miliona

Mladi bračni i vanbračni parovi, njih  30, dobilo je sredstva za kupovinu kuća na selu u iznosu od po miliona dinara  po osnovu konkursa koji je raspisao Zavod za ravnopravnost polova. Ovo je, inače, peti po redu konkurs za parove koji žele da učestvuju u revitalizaciji vojvođanskog sela i tu stvaraju uslove za život svojih porodica, a nisu vlasnici nepokretnosti. Ugovori su dobitnicima uručeni danas na svečanosti koja je održana u Vladi Vojvodine.

Iako se sredstva po ovom konkursu uobičajeno dodeljuju jedanput godišnje, ove godine je zahvaljujući rebalansu budžeta izdvojeno dvostruko više, odnosno 60 milona dinara.

– Zaustavljanje depopulacije sela, ostanak mladih i pokretanje ukupnog razvoja ruralnih sredina, jedan je od strateških prioriteta na čijoj realizaciji Pokrajinska vlada sigurno istrajati, a odluka ovih mladih ljudi da žive na selu važna karika u ostvarivanju tog zajedničkog cilja, rekao je potpredsednik Pokrajiske vlade Đorđe Milićević na svečanoj dodeli ugovora.

Značaj ovog konkursa je i u tome što je uslov za njegovu realizaciju da se kuća uknjiži ravnopravno na oba partnera, što doprinosi jačanju položaja žena na selu.

Do sada je kroz ove konkurse  sredstva za kupovinu kuća dobilo 218, a ukupno je za ovu namenu iz budžeta izdvojeno 210 miliona dinara.

(Agrosmart)