banner-image

IPARD: Izmena programa i akreditacija novih mera

Četvrto zasedanje Odbora za praćenje sprovođenja IPARD programa (IPARD Odbor za praćenje) održaće se u utorak, 20. novembra 2018. godine u Palati „Srbija” u Beogradu. Tom prilikom biće predstavljeni predlozi za izmenu IPARD programa, čije se usvajanje očekuje, kao i priprema akreditacije za još dve IPARD mere.

Članovi IPARD Odbora za praćenje razmatraće rezultate sprovođenja tri javna poziva za IPARD podsticaje koji su do sada raspisani: dva za meru 1 – Investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava i jedan za meru 3 – Investicije u fizičku imovinu koje se tiču prerade i marketinga poljoprivrednih proizvoda i proizvoda ribarstva.

Predstojećoj sednici će, pored članova Odbora, prisustvovati i predstavnici Generalnog direktorata Evropske komisije za poljoprivredu i ruralni razvoj, Delegacije Evropske unije u Srbiji, kao i predstavnici Ministarstva finansija, Ministarstva za evropske integracije, Kancelarije za reviziju sistema upravljanja sredstvima Evropske unije i drugi. Odborom predsedava Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.