banner-image

Sajam etno hrane i pića u Beogradu

Na Beogradskom sajmu će se, po trinaesti put za redom, od 21. do 24. novembra održati najveća i najstarija smotra proizvođača tradicionalnih prehrambenih proizvoda – Sajam etno hrane i pića.

Na manifestaciji će učestvovati proizvođači tradicionalnih prehrambenih proizvoda, najčešće rađenih rukom na tradicionalni način i od organski gajenih sirovina, proizvedenih u ograničenoj količini radi predstavljanja tržištu.

Promocija odabranih proizvoda na Sajmu etno hrane i pića služi i zaštiti naziva i receptura proizvoda, pronalaženju potencijalnih investitora u proizvodnju, poboljšanju kulture ishrane stanovništva uvođenjem vekovima pravljenih i tradicionalnih proizvoda u ishranu, a pošto se često radi o organski gajenim sirovinama – i poboljšanju zdravlja stanovništva.

Pokrovitelji 13. Sajma etno hrane i pića su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije i Grad Beograd, a pomoć u organizaciji manifestacije pružiće Privredna komora Srbije i Zadružni savez Srbije.

Na predstojećem Sajmu etno hrane i pića biće organizovano ocenjivanje proizvoda. Sistem nagrađivanja najuspešnijih učesnika doprineo je ne samo afirmaciji i unapređenju kvaliteta proizvoda, već i kvalitativnom i estetskom napretku u načinu pakovanja i promocije, sa ciljem povećanja broja robnih marki među tradicionalnim proizvodima.

Sajam će biti otvoren od srede 21. novembra zaključno sa subotom, 24. novembra od 10 do 19 časova.

Ulaznica košta 250 dinara, za grupne posete 150 dinara. Cena parkinga je 100 dinara po satu.

(Agrosmart)