banner-image

Predavanja za pčelare u Novom Sadu

Društvo pčelara “Jovan Zivanovic” iz Novog Sada objavilo je na svom sajtu da će i ove godine organizovati seriju zimskih predavanja na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu.

Prvo predavanje održano je 19. 11. 2018. godine kada tradicionalno organizovan okrugli sto sa clanovima Društva.

Sledeće predavanje biće održano 26. 11. 2018. godine, a predavač je poznati pčelar praktičar Slobodan Jeftić koji će govoriti na temu „Priprema za zimovanje do prvog prolećnog proširivanja, varoa, informacije o nozemi, krecčno leglo, ATL…“

03. 12. 2018. godine predavanje ce održati Zoran Sević uspesan pcelar iz Ljubovije na temu „Prolećni razvoj i sprečavanje rojevog nagona u lr I db kosnici kao i radovi na pčelinjaku nakon izimljavanja pčelinjih zajednica“.

10. 12. 2018. godine  mr sc. Zarko Stepanović, sertifikovani apiterapeut, osnivač i prvi predsednik Udruzenja za apiterapiju Beograda API-BEO govoriće na temu „Apiterapija (lecenje pcelinjim proizvodima i lekovitim biljem) u 30-ogodisnjoj praksi i LJUBAV“ . Takođe ce biti moguće kupiti knjigu koju je napisao predavac, kao I prodiskutovati o zdravstvenim problemima i načinu njihovog lečenja uz pomoc apiterapije.

Predavanja ce se održavati na Poljoprivrednom fakultetu sa početkom u 18h.