banner-image

Italija partner Novosadskog poljoprivrednog sajma

Do Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, najveće agrarne manifestacije u regionu, ima još oko pola godine, a već se zna da će Zemlja partner biti Italija, objavljeno je na sajtu Sajma.

Kolektivni nastup italijanskih kompanija na Sajmu koji će naredne godine biti održan od 11. do 17. maja, posetioci će moći da vide u Hali 1. Nosilac nastupa biće Italijanska agencija za spoljnu trgovinu ICE.

Tokom Poljoprivrednog sajma ICE će pružati informacije, podršku i savetodavne usluge kompanijama i individualnim proizvođačima. Da je saradnja italijanskih i srpskih privrednika duga i čvrsta, potvrđeno je 2015. godine na Poljoprivrednom sajmu kada je Italija bila Zemlja prijatelj, kao i 2016, kada je nastupila kao Zemlja partner.

Sarađuje se u mnogim privrednim oblastima, a cilj  saradnje u domenu agrara je pružanje podrške razvoju i unapređenju srpske poljoprivrede, kako bi se otvorila vrata plasmanu proizvoda iz naše zemlje na evropsko tržište, kao i ostvarivanje konkretne saradnje firmi koje posluju u oblasti poljoprivrede.