banner-image

Preuzetnicama iz Loznice bespovratno tri miliona dinara

U Loznici je u toku Konkurs za razvoj ženskog inovacionog preduzetništva “Loznica 2018“, a krajnji rok za podnošenje zahteva je 10. decembar, prenosi sajt ovog Grada. To je projekat sa kojim je Grad Loznica konkurisao kod ministra bez portfelja, zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj, a za koji je dobijeno tri miliona dinara.

Pravo da konkurišu imaju žene kao registrovani preduzetnici i privredna društva u kojima je žena vlasnik, ili osnivač, sa teritorije Loznice. Na ovaj način Loznica pokušava da unapredi postojeće, poboljša određene tehnološke procese i unapredi i sam proces tehnološke proizvodnje u preduzećima. Bespovratna sredstva koja će biti dodeljena na ovom konkursu mogu se koristiti za nabavku opreme, opremanje prostora, izvođenje određenih programa obuke i mentorstva, ali i za obrtna sredstva. Formirana je komisija od četiri člana, tri iz Loznice, a četvrti je delegiran od ministra bez portfelja – saopštio je Dejan Stalović, pomoćnik gradonačelnika i gradski menadžer.

Jovan Miladinović, načelnik Odeljenja za privredu, rekao je da će maksimalno po zahtevu biti odobreno 300.000 dinara, sa uračunatim PDV-om. Kriterijumi za dodelu sredstava su ekonomska opravdanost zahteva, nabavka opreme za inovaciju, adaptacija prostora, obrtna sredstva. Bitni su i inovativnost, ili unapređenje poslovanja, i da li takvo ulaganje otvara radna mesta 
Zainteresovani, svakoga dana, od 7 do 13 sati, mogu podići prijavne formulare u prostorijama Odeljenja za privredu i lokalni ekonomski razvoj, gde ih i podnose, ili ih preuzeti sa sajta grada. Realizacija će trajati do kraja 2019. godine.