banner-image

Biznis inkubator za visoko kvalitetnu hranu

„Biznis inkubator je srpskoj industriji hrane omogućio poslovnu podršku koja će u narednom periodu postati dugoročno održiv način da se pomogne malim i srednjim preduzećima“, kazao je on na panel diskusiji „Razgovori sa ukusom“.

Po njegovim rečima, rezultat inicijative biznis inkubatora su novi i visoko kvalitetni proizvodi koji su kroz taj model lakše izašli na tržišta i ostvarili inovacije u svom sektoru.

„Ovakva podrška je veoma važna proizvodjačima s obzirom na to da se većina njih suočava sa teškim izlaskom na tržište i ima težak pristup finansiranju“, rekao je Pavlović.

On je ukazao da je Amerika jedan od najznačajnijih inovatora u prehrambenoj industriji i da se u toj zemlji poslednjih godina razvijaju različiti modeli inkubatora.

„Lokalna mala i srednja preduzeća koristila su ekspertizu biznis haba u ključnim poslovnim oblastima, kao što su prerada hrane i tehnologija, brendiranje, dizajn proizvoda i usluge marketinga, kako bi na taj način obezbedili plasman u maloprodaji“, kazao je Palović.

Dodao je da kompanije iz prehrambene industrije prilikom razvoja proizvoda moraju da posvećuju više pažnje istraživanju tržišta i potrebama potrošača

(Beta)