banner-image

Proglašeni pobednici Intesa Farmer takmičenja

Ovo takmičennjne je organizovano šesti put zaredom, a Banca Intesa nagrađuje dobre rezultate u segmentu agrara promovišući primere odličnog upravljanja gazdinstvima i primene savremenih tehnologija, kako bi podstakla mlade da ostanu na selu. Nagrade su podeljene u tri kategorije: Intesa farmer godine, Intesa farmer inovator i Intesa mladi farmer.

Osim što nagradjuje najuspešnije, Banka Intesa kontinuirano radi na unapređenju svoje ponude registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, te je tako ove godine otvoren Intesa Farmer centar, čiji je cilj pružanje usluge najvišeg kvaliteta u skladu sa stvarnim potrebama poljoprivrednika. 

„Verujem da je širok spektar proizvoda, personalizovana usluga, kao i učešće u programu subvencionisanog kreditiranja, model koji je omogućio da za 20 odsto uvećamo broj gazdinstava kojima smo pružili podršku u 2018. godini sa 54 miliona evra plasmana, čime je Banca Intesa ostvarila rast od čak 24 odsto u odnosu na prošlu godinu“, izjavio je na dodeli nagrada član Izvršnog odbora i direktor Divizije za poslovanje sa fizičkim licima i malim biznisom Banca Intesa Darko Popović.

Ove godine, na Intesa Farmer konkurs prijavilo se više od 450 poljoprivrednika. Pobednik kategorije Intesa farmer godine je izabran na osnovu ostvarenih godišnjih rezultatata u poljoprivrednoj proizvodnji, uključenosti cele njegove porodice, u kojoj svi podjednako odgovorno doprinose ostvarenim rezultatima, zatim na osnovu realizovanih investicija, posedovanja sopstvenih prostora za skladištenje, mehanizacije, obradivih površina, proširenja delatnosti u pravcu seoskog turizma, kao i drugog. 

Nagradjeni inovator odabran je na osnovu ostvarenih godišnjih rezultata, upotrebe inovativnih rešenja u proizvodnji i plasmanu, primeni online prodaje sopstvenih proizvoda, korišćenja modernih tehnologija u proizvodnom procesu, kao i preradi i plasmanu inovativnih proizvoda na domaćem tržištu. 

Intesa mladi farmer je bilo potrebno da ima do 40 godina starosti i da je najmanje tri godine samostalni nosilac gazdinstava, a u obzir su uzeti i ostvareni godišnji rezultati.

Žiri je radio u sastavu: irektorka Sektora za poslovanje sa malim biznisom Banca Intesa Maja Andonov, direktor Odeljenja za upravljanje prodajom registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima Banca Intesa Đorđe Radulović, menadžer za sponzorstva, donacije i događaje Banca Intesa Vojislav Živanović, agroekonomski analitičar Milan Prostran i glavni urednik časopisa Agrobiznis magazin Goran Đaković.

Banca Intesa je od 2008. godine, od kada posluje u oblasti agrara, registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima pružila kreditnu podršku od čak 304 miliona evra, dok je u 2018. godini svoje tržišno učešće u segmentu poljoprivrede povećala na čak na 14,3 odsto.

(Agrosmart)