banner-image

Održan skup o unapređenju proizvodnje rataskih kultura

Predstavnik kompanije „Bayer“ u Srbiji Andrija Lilić ocenio je na skupu da je uvođenje novih tehnologija preduslov za ostvarivanje uspešne i profitabilne proizvodnje, ako se uzmu u obzir novi izazovi u zaštiti najznačajnijih ratarskih useva. 

„To pre svega podrazumeva efikasnu zaštitu useva od korova, bolesti i štetočina uz optimizaciju troškova, povećanje prinosa i kvaliteta. Upravo ovakvi skupovi su dobra prilika da našim ratarima prenesemo nova saznanja, kao i mogućnosti primene novih rešenja. Ovo je centralni događaj, koji na neki način označava početak sezone, ali i početak naših edukativnih aktivnosti na terenu. Naime, Bayer u Srbiji svake godine organizuje više stotina različitih okruglih stolova, predavanja i radionica, a naši saradnici na terenu u stalnom su kontaktu sa poljoprivrednim proizvođačima“, rekao je Lilić.

Na skupu „Dan ratarskih kultura“ predstavljen je i novi herbicid za suzbijanje korova u strnim žitima pod nazivom „Sekator Plus“. Poslovna politika kompanije „Bayer“ temelji se na neprekidnom istraživanju i pronalaženju novih rešenja za kvalitetniji i bolji život, rekli su organizatori skupa. Dodali su da se proizvodi kompanije „Bayer“ mogu primenjivati u svim segmentima poljoprivredne proizvodnje, a zahvaljujući njima, proizvođači širom sveta uspešno suzbijaju korove, štetočine i bolesti u svojim usevima i zasadima. 

Na skupu je prisustvovalo više od 300 poljoprivrednika, agronoma, proizvodjača i trgovačkih kuća iz cele Srbije, koji su imali priliku da diskutuju i razmenjuju iskustva, pa i o temama koje se tiču činjenice da već duži vremenski period Srbija ima relativno niske otkupne cene najvažnijih žitarica, što zahte „ozbiljan pristup u okviru celokupnog procesa proizvodnje“.

Kompanija „Bayer“ je globalna kompanija čija je osnovna delatnost u oblastima brige o zdravlju i poljoprivrede. Njeni proizvodi i usluge osmišljeni su da pomognu ljudima i poboljšaju njihov kvalitet života. U isto vreme, cilj je da se stvori vrednost kroz inovaciju, rast i veliku mogućnost ostvarivanja zarade. 

„Bayer“ je posvećen principima održivog razvoja, ali i svojim društvenim i etičkim odgovornostima. U 2017. fiskalnoj godini, Grupa je imala oko 99.800 zaposlenih i promet od 35,0 milijardi evra. Kapitalna ulaganja iznosila su 2,4 milijarde evra, troškovi istraživanja i razvoja 4,5 milijardi evra.

Za više informacija, posetite www.bayer.com.

(Agrosmart)