banner-image

Savetovanje Dobar dan domaćine, u februaru i martu

Naučno-stručno savetovanje „Dobar dan domaćine“ održaće se tokom februara i marta na više lokacija u Vojvodini, a aktivnosti vezane za ovaj skup koji već 10 godina organizuje Departman za ratarstvo i povrtarstvo novosadskog Poljoprivrednog fakulteta nedavno su najavljene na ovom fakultetu.

Tom prilikom potpisan je protokol o saradnji između Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Cilj sporazuma je uspostavljanje saradnje između te dve institucije u realizaciji ovog naučno-stručnog savetovanja.

Nakon potpisivanja protokola održana je konferencija za novinare na kojoj su o ovom skupu govorili dekan Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu prof. dr Nedeljko Tica, Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević i direktorka Departmana za ratarstvo i povrtarstvo Dragana Latković.

Pokrajinska vlada je, kako je rečeno, i u prethodnom periodu pridavala veliki značaj naučno-stručnom skupu „Dobar dan domaćine“, a potpisivanjem protokola, će se saradnja dodatno osnažiti.

Skup „Dobar dan domaćine“ ove godine će se održati na sedam različitih lokaliteta, s ciljem prenošenja znanja i inovacija poljoprivrednicama.

Savetovanje će okupiti predstavnike nauke s Poljoprivrednog fakulteta, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu će dati podršku uključivanjem stručnih savetodavnih službi i prognozno-izveštajne službe. Skupu će prisustvovati i predstavnici lokalnih samouprava, a predstavnici sekretarijata će učesnicima približiti mere agrarne politike za 2019. godinu na teritoriji AP Vojvodine.

Naučno stručni skup „Dobar dan domaćine“ ove godine beleži jubilej od deset godina postojanja. Poslednjih sedam godina realizuje se u organizaciji Departmana za ratarstvo i povrtarstvo. Kako bi se što više približili poljoprivrednicima, organizatori su odlučili da od ove godine program realizuju i van Poljoprivrednog fakulteta na sedam različitih lokacija. Lokacije na kojima će se održavati savetovanje birane su na osnovu zahteva poljoprivrednika, koji su predlagali i teme, jer je osnovni cilj savetovanja da se odgovori na pitanja poljoprivrednika.

Prvi skup u okviru ovog savetovanja biće održan 6. februara u Senti, 8. februara u Sremskoj Mitrovici, 20. februara u Novom Sadu, 27. februara u Kljajićevu, 5. marta u Banatskom Novom Selu i u južnom Banatu.

(Agrosmart)