banner-image

Tata, vidi prase!

Nikada srpskom poljoprivredom nisu upravljali vizionari kakvi komanduju poslednjih sedam godina. Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranke za ovih sedam leta uradili su toliko za selo i paore da se to ne može ni opevati ni ordenom srpskim nagraditi. Samo ruske kolajne tu pomažu.

Onaj žuti lopov Boris Tadić s njegovim još žućim lopovčićima vladao je pet godina i nije uradio ništa. S druge strane, potpuno suprotno – pošteni i prepošteni Vučić vlada svega sedam godina i uradio je duplo više. Duplo ništa. Ali oni su i pametni i pošteni.

Prerađivačka industrija cveta. Nedimović je, kako je i najavio u dogovoru s predsednikom, doveo na milione klanica, sušara, mlekara. Izvozimo govedinu u Rusiju, Kinu i Tursku, a junetina i teletina nikada u istoriji Srbije nisu bili jeftiniji i nikada građani više nisu krkali taku galanteriju….

Razvili su stočarstvo – dibidus. Cela Srbija sad kliče: Tata, vidi prase!

Vratili su na stotine hiljada mladih na selo, a što je još važnije, devojke iz gradova su počele masovno da se udaju po ruralnim krajevima  jer su se učlanile u naprednjake i konačno shvatile da za sreću ne treba luksuz već je dovoljno da imate čist vazduh i neprskane šljive. Svadbe, kolo i pesme u svakom selu. Babe plaču, a Ko to tamo peva. Pa zna se. Ivica.

Ops. Izvinjavam se: izgleda da mlade i povratnice na selo nisu članice naprednjaka. One rade po opštinama, narodnoj i naprednoj banci, po  ministarstvima, aktivne su u policiji i jure za Vučićem s mitinga na miting. Izgleda da se po srpskim selima udaju Albanke.

Odakle si sele… Brale moj. Mi se u stvari razgraničavamo s Kosovom, a ujedinjujemo s Albankama.

Ne samo to. Ženskinje sa svih strana hrli u naša prazna ruralna i opustošena naselja. Kolko ih je pustih ne mogu da izbroje ni oni genijalci iz SANU. Ali sve će da bude puno ko šipak. Sad kad nagrnu Kineskinje i ostale turistkinje. Seoski nam turizam razvijen u p…. m…. Razvio ga Vučić. To što je očas posla ukinuta direktna avio-linija Tome Nikolića od Kine do Srbije nema veze. Godinu dana su trubili kako stiže dirktan let, kad ga ukinuše niko i ne zucnu. Ali i tu ima odgovor. Pa stižu oni leteći automobili iz Kine koje je onomad obećao Vučić. Svakom seljaku po dve leteće limuzine. Šta će avio linija kad lete limuzine.

Vučić i njegovi mastori za poljoprivredu  otvorili su u svakom prvom, drugom i trećem selu fabriku auto-komponenti. Tenis ne da je investirao 400 miliona evra u pet vojvođanskih opština nego je pored njega u svako selo u Srbiji Vučić doveo još po pet takvih ulagača i otvarača farmi i i svinjaca.

Ne veruju ljudi. Sad ćete da vidite. Vozio je on dva kilometra vezanih očiju.

Zadruga je parama Vučića i Krkobabića otvorena u svakom sokaku, a o selima da i ne govorim. Sela su postala Meka za fabrike zadružnih čipova jer je Mubadala uložila milijardu dolara u fabrikue i to najsavremenije na svetu. Mercedes nije otvorio fabriku autobusa u Zemunu već u Kukujevcima, umesto u Priboju i FAP-u Finci kiamione prave u Mrčajevcima,

Svaki seljak u Srbiji radi u fabrici za 25.000 dinara. I to je bolje nego ništa. Dobro je što će svi koji su zaposleni u Vučićevim fabrikama koje je Dinkić patentirao, a za koje je plaćeno od 5.000 do 10.000 evra po radnom mestu i narednih 30 godina raditi za minilamac. Tajkunima državne njive na 30 godina, a seljaci 30 godina rada za minimalac u stranim fabrikama. Bolje išta nego ništa.To vam je vizija. Nemačka medicina je najbolja. Die beste. Die beste, die beste.

Nisu zaboravili i na ruralni razvoj. Do svake mesne zajednice i svakog sela su  Aleksandar Vućić i naprednjaci izgradili i autoput sa 16 traka.  I raspored je genijalan – 13  traka autoputa u jednom smeru koji vodi do sela, a samo tri u drugom smeru koji vodi iz sela. Valjda da se više mladih vraća nego što odlazi. Brda koja su smetala Vučić je sklonio bagerima i dinamitom. Od cele Srbije ima da naprave ravnicu. I to je Vučićeva genijalna strategija. Em više neće biti klizišta, ni brda ni dolina, em će Arapi lakše da nam uvedu sisteme za navodnjavanje.

Da se zna. Ove autoputeve i sve ostale Vučić je sagradio vlastitim parama, a ne državnim i kreditima. Naravno, to je zato što bi kredite morala da vraćaju naša deca, a ovako sve je platio Vučić.

Zna se ko ovde krade.

Nije to sve .Napredujemo na svim pozicijama individualne poljoprivrede. Svako selo u Srbije je dobilo po jedan Mig 29 i po tri tenka. Nek se nađe, a i lepo zvuči, a i poklanjaju baraća Rusi i Belorusi. Nije to sve. Onih sitnijih aviona  Migova 21 ima ko plave. Deca se igraju po avlijama. Kakvo je to napredno selo koje nema Migova i tenkova? Nekad su naši seljaci dok nisu bili napredni u prodavnicu na pivo išli traktorom. Sad će bogami kao sav normalan svet da se selom vozikaju u tenku.

Avione pak neće moći da vozaju svi po selu. Mig 29 će imati pravo da tera  samo predsedik Krkobabićeve zemljoradničke zadruge i predstavnik SANU koji vrati najmanje 100 seljaka u neko selo. I Vulin naravno. On nije seljak i nije sposoban za vojsku, ali je sposoban da tera avion.

A pre dve godine je vozio pola kilometra u rikverc.

Naprednjaci su pride unapredili selo i poljoprivredu na još hiljadu načina za samo sedam godina.

Subvencije su 500 evra po hektaru, gorivo je za poljoprivredu najjeftinije ovog proleća u Evropi i bez obzira na proteste i izbornu kampanju, Vućić je uveo nove subvencije, otkupne cene su najpoštenije jer je sva prerađivačka industrija vlasništvo seljačkih zadruga i seljačkih kompanija, a ne tajkuna. Malinari srećni, imamo više vina nego grožđa, da oćemo i kengure bi smo zapatili i bili lideri u regionu. Sve nam ide od ruke zbog Vučićeve genijalnosti.

Milina jedna. A samo vladaju sedam godina. Šta će tek biti ako ostanu još sedam leta. Ne brinite puška je zakočena.

Milovan Lukić