banner-image

Nedimović: Subvencije za gorivo krajem marta, 60 litara

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao je da je predlog ministarstva da se subvencioniše 60 litara goriva po hektaru, što će biti definitivno dogovoreno naredne nedelje.

Nedimović je za RTS rekao da će sutra biti razmotreno koji će se model primeniti za subvencionisanje goriva u poljoprivredi.

„Mislim da ćemo novac isplatiti krajem marta, početkom aprila. Ideja je 60 litara po hektaru, sledeće nedelje ćemo verovatno imati kompletan projekat“, istakao je ministar poljoprivrede.

Podsetio je da ove godine Vlada izdvaja sedam milijardi dinara više za subvencije u poljoprivredi. Istakao je da je u budžetu za 2018. za 50 odsto povećana subvencija za tov junadi.

„Otvaramo nova tržišta Libana, Izraela, Emirata u prvoj polovini ove godine. Imaćemo skoro duplo veću kvotu za Tursku. Nove farme niču svaki dan, bez stočarstva, pogotovo bez govedarstva, nema razvoja poljoprivrede. Svako to grlo je mala fabrika za sebe“, napomenuo je ministar poljoprivrede.

Kada je reč o bezbednosti hrane, ministar je naglasio da ce na proleće biti uspostavljena laboratorija za kontrolu prerađevina od mesa. 

Izvor:RTS