banner-image

Koka kola preuzima Bambi za 260 miliona evra

Kompanija „Koka-kola“ (Coca-cola) HBC AG počela je proces akvizicije vodeće domaće konditorske kompanije „Bambi“ od fonda „Mid Europa Partners“, a u vrednosti od 260 miliona evra, saopštila je danas „Koka-kola“ HBC Srbija.

Očekuje se da akvizicija bude završena u drugom kvartalu 2019. i da time kompanija „Bambi“ dobije nove razvojne mogućnosti u Srbiji i regionu, kao i proširenje u komplementarne kategorije proizvoda.

Glavni izvršni direktor kompanije „Koka-kola“ HBC AG Zoran Bogdanović rekao je da je akvizicija prilika da se stvore dodatne vrednosti za tu kompaniju, njene kupce i akcionare.

„U naš postojeći portfolio vodećih brendova napitaka dodaćemo potrošačima dobro poznate, komplementarne brendove, kao i inovativne veštine i znanja. Ovo će dodatno ojačati našu relevantnost na tržištu i odnos sa kupcima i dati nam mogućnost da povećamo svoje prisustvo u ključnim prilikama za konzumaciju“, ocenio je Bogdanović.

On je kazao da je akvizicijom moguća i sinergija kompanija „Koka-kola“ i „Bambi“ kroz zajedničke promocije i komplementarne inovacije.

Po rečima Bogdanovića, značajna vrednost kompanije „Bambi“ je jaka distributivna mreža, kao i rashladna distribucija u strateški važnim kanalima.

Generalni direktor kompanije „Koka-kola“ HBC Srbija i Crna Gora Svetoslav Atanasov ocenio je da je Srbija vrlo atraktivno odredište za strane investicije.

„Nakon obeležavanja pola veka od početka proizvodnje Koka-kole u Srbiji, nakon kontinuiranog rasta i osvajanja prestižnog Endru David kupa za najuspešniju poslovnu operaciju, sigurni smo da je naš tim spreman da podrži ovu važnu odluku kompanije da zakorači u kategoriju grickalica i konditorskih proizvoda“, naveo je on.

Atanasov je kazao da kompanija „Koka-kola“ ima cilj da ostane integralni deo lokalne zajednice u kojoj posluje i da nastavi da razvija svoje poslovanje u Srbiji.

Kompanija „Bambi“ je jedan od vodećih domaćih proizvodjača konditorskih proizvoda iz Požarevca.

Brendovi te kompanije su Bambi, Plazma, Velnes (Wellness), Zlatni pek, Još (Josh).

(Beta)