banner-image

Nedimović: Subvencije za dizel na osnovu prijave u trezoru

Ministar je objasnio da će 60 litara dizel goriva po hektaru biti subvencinisano sa po 20 dinara po litru, te da je maksimalan iznos poljoprivrednog zemljišta 20 hektara.

„Ovo će se odnositi i na ratare, i na povrtare, i na voćare, na sve vrste poljoprivredne proizvodnje“, rekao je Nedimović novinarima u mestu Crvena Crkva.

Kako je kazao, poljoprivrednicima za subvencije za gorivo neće biti potrebni fiskalni računi, već će država „automatski“, a na osnovu prijave boja hektara Trezoru, od 1. marta do 30. aprila isplaćivati „i tu podršku“.

Ko podnese zahtev u roku od pet dana na njegovom računu će biti novac. Biće prosta medtodologija“, dodao je Nedimović.

Vlada Srbije je pripremila kompletnu dokumentaciju neophodnu da se posle nekoliko godina ponovo krene sa subvencionisanjem dizel goriva u poljoprivredi, objasnio je Nedmović i dodao da će iznos ove podrške biti još veći ukoliko i u 2019. godini budu postignuti dobri finansijski rezultati u državi.

Dodao je i da u ovom trenutku Mninistarstvo poljoprivrede raspolaže sa 53,7 milijardi dinara, te da je budžet Pokrajisnkog sekretarijarta za poljoprivredu oko 1,2 milijardi dinara.

„To govori o tome koliko je veliki iznos od dve milijarde dinara za subvencije samo za gorivo“, kazao je Nnedimović.

(Agencije, Agrosmart)