banner-image

Zelena stranka traži legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe

Poslanik u Skupštini Srbije i predsednik Zelene stranke Goran Čabradi predao je danas zahtev za prijem kod predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić na razgovor o Predlogu zakona o legalizaciji kanabisa u medicinske svrhe koji je Zelena stranka ranije podnela parlamentu.

„Imajući u vidu da moj prvobitni predlog u Skupštini, koji sam podneo kao narodni poslanik nije prošao, odlučio sam se na ovaj potez da Vlada Srbije bude inicijator i podnosilac zakona. Na ovaj način, pretpostavljam, kada Vlada bude predlagač, da će Skupštinska većina imati više sluha i razumevanja za jednu ovako osetljivu temu“, naveo je u pisanoj izjavi narodni poslanik Čabradi.

On je kazao da su do sada svi predlozi koje je Vlada predlagala usvajani, dok su predlozi poslanika ili poslaničkih grupa koji ne čine parlamentarnu većinu odbijani.

„Nama, kao Zelenoj stranci, i meni, kao narodnom poslaniku, na prvom mestu su građani i zaista mi nije bitno kome će se ‘pripisati’ zasluge, već je jedino što želim da omogućimo teško bolesnima pravo na slobodno lečenje“, dodao je Čabradi.

Iz Zelene stranke navode da je jedno od predizbornih obećanja bilo i legalizacija kanabisa u medicinske svrhe.

„Mi ćemo na tome i dalje da istrajavamo, kako bismo pomogli teško obolelima kojima je ulje kanabisa jedini lek. Na žalost, osobe koje se leče na ovaj način se kod nas tretiraju kao kriminalci i sudi im se kao da su dileri droge. Mi želimo da im pomognemo kroz sisteme institucije i da se ovo sistemski reguliše i da se našim sugrađanima pomogne. Jer život nema cenu!“, rekao je on.

(Beta)