banner-image

Sajam pčelara Vojvodine u subotu u Novom Sadu

Savez pčelarskih organizacija Vojvodine (SPOV), uz podršku Privredne komore Vojvodine, organizuje 37. sajam pčelara Vojvodine koj će se održati u subotu, 2. marta 2019. godine na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu Skup počinje u 10 časova.

Ovaj sajam okuplja pčelare, naučne radnike i proizvođače pčelarske opreme, a procenjuje se da će ovogodišnjem prisustvovati oko 1200 učesnika i gostiju. Oni će imati priliku da prate izlaganja profesora, doktora i stručnih radnika iz oblasti pčelarstva. Sajmu će prisustvovati pčelari iz naše zemlje i inostranstva (Rumunija, Mađarska, Hrvatska, Bosna i Hercegovina). Sajam ima međunarodni značaj, jer je najveći u regionu i u njegovom radu učestvuju naučnici i stručnjaci iz inostranstva.

O izazovima u suzbijanju i kontroli bolesti pčela (iskustva EU) na skupu će govoriti dr vet. med. Zdravko Tomljanović iz Hrvatske, a  tržište meda u svetu i Srbiji predstaviće prof dr Branislav Vlahović s novosadskog Poljoprivrednog fakulteta.  Predavanje o pčelama i zaštiti bilja održaće dipl.ing. Siniša Ilinčić, marketing menadžer STK.

(Agrosmart)