banner-image

NLB banka: Konkurs za projekte iz oblasti organske hrane

Dodaje se da pravo učešća imaju individualni poljoprivredni proizvodjači sa registrovanim poljoprivrednim gazdinstvom koji su sertifikovani ili su u procesu sertifikacije za organsku proizvodnju, uključujući i proizvođače koji poseduju grupni sertifikat, odnosno ugovor sa organizatorom proizvodnje. 

„Poljoprivreda je jedan od ključnih segmenata u poslovnim aktivnostima NLB banke, i mi joj posvećujemo veliku pažnju“, rekao je tim povodom predsednik Izvršnog odbora NLB Banke Beograd Branko Greganović.

U saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i lokalnim samoupravama, NLB banka je, prema njegovim rečima, „okupila tim stručnjaka, savetnika za poljoprivredu, koji dobro poznaju tu oblast, njene specifičnosti i potrebe i koji su poljoprivrednicima na raspolaganju tamo gde oni žive i rade – na polju“.  

I u domenu društveno odgovornog poslovanja, organska poljoprivreda, prema rečima Greganovića, zauzima značajno mesto, u onom njenom delu koji doprinosi održivom razvoju, zdravlju ljudi i očuvanju životne sredine. 

Istakao je da je zbog složenog procesa zasnivanja organske proizvodnje, pribavljanja odgovarajućih sertifikata i vrlo zahtevnog procesa proizvodnje, organskoj proizvodnji neophodna podrška svih relevantnih institucija

Na NLB Organic konkursu, od 2012. godine, učestvovalo je ukupno 354 projekta.

(Beta, Agrosmart)