banner-image

Osnovano Udruženje seoskih žena Dragačeva

Odluka o osnivanju Udruženja seoskih žena Dragačeva sa sedištem u Guči, doneta je jednoglasno, a novim članovima i članicama na Osnivačkoj skupštini detaljno je predstavljen i Statut novog udruženja.

Kako se navodi u saopštenju sa sednice, ideja za osnivanje potekla je od tradicije okupljanja i organizovanja u Dragačevu, a kao najveća inspiracija poslužila je Dragačevska zadruga žena „Rajka Borojević“, prva i najstarija ženska zadruga u Srbiji.

Osnivanje novog udruženja podržano je u okviru projekta „Seoske žene Zlatiborskog, Moravičkog i Raškog okruga su snaga zajednice“, koji finansira Agencija Žene Ujedinjenih nacija – Kancelarija u Srbiji u okviru poziva „Economic Empowerment of Rural Women“.

Većinom glasova u Izvršni odbor novog udruženja izabrane su Svetlana Jevremović iz Guče za predsednicu Izvršnog odbora, Slavenka Marinković iz Dljina za potpredsednicu Izvršnog odbora, a članice su i Svetlana Davidović iz Kaone, Bojana Ivanović iz Turice, Vera Ružić iz Milatovića i Dušica Ranović iz Viče.

U Nadzornom odboru radiće  ko predsednica Ivana Jorović iz Živice, kao potpredsednica Nadzornog odbora Vera Pajović iz Guče i kao članica Nadzornog odnora Vesna Todorović iz Lučana.

Posle izbora rukovodstva, predstavljen je, razmatran i usvojen Program rada Udruženja seoskih žena Dragačeva za 2019. godinu.

(Agrosmart)