banner-image

Organskim proizvođačima 10 miliona bespovratno

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje troškova kontrole i sertifikacije organske proizvodnje, kao i nabavku priključne mehanizacije za organsku proizvodnju na teritoriji AP Vojvodine u 2019. 

Cilj Konkursa je unapređenje organske proizvodnje u Autonomnoj pokrajini Vojvodini. Predmet konkursa je dodela sredstava za sufinansiranje troškova kontrole i sertifikacije organske proizvodnje u 2019. godini, kao i nabavka priključne mehanizacije za organsku proizvodnju. 

Bespovratna sredstava koja se dodeljuju po ovom Konkursu namenjena su za sledeće investicije:

1. troškovi kontrole i sertifikacije proizvoda dobijenih po metodama organske proizvodnje od ovlašćenih organizacija koje izdaju sertifikat, za organske proizvode u 2019. godini; 
2. nabavka priključne mehanizacije za organsku proizvodnju, za sertifikovane proizvođeče organske proizvodnje

Za realizaciju aktivnosti predviđeno je ukupno 10.000.000,00 dinara. Sredstva za podršku investicija po Konkursu  dodeljuju se bespovratno. 

Bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu: 

• za troškove kontrole i sertifikacije, do 80% od ukupno prihvatljivih troškova investicije 
• za nabavku priključne mehanizacije, do 70% od ukupno prihvatljivih troškova investicije 

Prilikom obračuna, uzima se vrednost investicije bez poreza na dodatu vrednost (PDV). 

Maksimalni iznos sredstava koji se dodeljuje po jednoj prijavi jeste 1.000.000,00 dinara. Prilikom razmatranja podnetih prijava za ostvarivanje bespovratnih sredstava priznavaće se jedino priključne mašine kupljene posle 01.01.2019. godine, što mora biti dokumentovano avansnim računom, računima sa specifikacijom opreme, otpremnicama, izvodima iz banke, garantnim listovima, jedinstvenim carinskim ispravama, ukoliko je reč o opremi iz uvoza, kao i drugim dokazima koji nose datum nakon 01.01.2019. godine.

Pravo na podsticaje ostvaruju lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu.

Za investicije koje se odnose na kontrolu i sertifikaciju Konkurs je otvoren do utroška sredstava, zaključno sa 01.11.2019. godine. Za investicije za nabavku priključne mehanizacije, Konkurs je otvoren do utroška sredstava, zaključno sa 15.04.2019. godine.

Dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona: 021/487-4601 od 10 do 14 časova

Tekst Konkursa, Pravilnik, obrazac prijave, izveštaj o namenskom utrošku sredstava i zahtev za isplatu mogu se preuzeti sa internet adrese www.psp.vojvodina.gov.rs

{download}188{/download}

{download}189{/download}{download}190{/download}

(Agrosmart)