banner-image

Za promociju tradicionalnih proizvoda bespovratno 24 miliona

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam rasisao je Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava privrednim subjektima za sufinansiranje projekata od značaja za razvoj turističkog potencijala AP Vojvodine, u 2019. godini.

 Cilj Javnog konkursa podizanje kvaliteta objekata za degustacionu promociju i promociju tradicionalnih proizvoda iz AP Vojvodine.

Sredstva su namenjena za projekte:

1.Podizanja nivoa kvaliteta i kapaciteta objekata za degustacionu promociju i promociju tradicionalnih proizvoda iz AP Vojvodine kroz subvencionisanje: – Izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije, adaptacije, sanacije i investicionog održavanja objekata u skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji;
2. Opremanje prostora za degustacionu promociju i promociju tradicionalnih proizvoda, komisiono i komercijalno izlaganje proizvoda, u prodajnom objektu ili na prodajnom mestu, kroz subvencionisanje: – Nabavke opreme i mobilijara. 

Opredeljena sredstva mogu biti dodeljena za sve projekte koji se realizuju u periodu od 01.12.2018. do 30.11.2019. godine.

 Konkurs predstavlja osnov za dobijanje de minimis državne pomoći. Podnosilac prijave može da podnese jednu prijavu za dve namene sredstava. 

Pravo učešća na Konkursu imaju mikro i mala privredna društva i preduzetnici registrovana u Agenciji za privredne registre najkasnije 60 dana pre dana objavljivanja Konkursa i imaju sedište, odnosno registrovan ogranak na teritoriji AP Vojvodine. 

Sekretarijat dodeljuje sredstva u ukupnom iznosu od 24.000.000,00 dinara. Iznos sredstava prema nameni utvrđuje se u visini do 50% prihvatljivih troškova i to za: 

1. Podizanja nivoa kvaliteta i kapaciteta objekata za degustacionu promociju i promociju tradicionalnih proizvoda iz AP Vojvodine A) najmanje od 500.000,00 dinara do najviše 2.000.000,00 dinara; 
2. Opremanje prostora za degustacionu promociju i promociju tradicionalnih proizvoda, komisiono i komercijalno izlaganje proizvoda, u prodajnom objektu ili na prodajnom mestu – najmanje od 200.000,00 dinara do najviše 1.000.000,00 dinara. U slučaju kada Podnosilac prijave aplicira za dve namene sredstava iznos sredstava prema nameni (kumulativno) može da iznosi do najviše 3.000.000,00 dinara. Navedeni iznosi su bez uračunatog PDV-a. 

Isplata sredstava se vrši po principu refundacije, u skladu sa dinamikom priliva sredstava u budžet, nakon pravdanja prihvatljivih troškova realizovanih prilikom sprovođenja projekta koji su propisani Pravilnikom. 

Podnosilac prijave kome su odobrena sredstva ne može izvršiti reviziju budžeta projekta. Tekst Konkursa, Obrazac prijave, Izjave i Pravilnik, mogu se preuzeti sa internet adrese: www.spriv.vojvodina.gov.rs 
Dodatne informacije mogu se dobiti u Pokrajinskom sekretarijatu za privredu i turizam putem telefona 021/487-4172 svakog radnog dana, od 10.00 do 14.00 časova.

(Agrosmart)