banner-image

Srpske rakije na izložbi u Puli

Privredna komora Srbije, Udruženje za prehrambenu industriju i Centar za regionalnu saradnju i Komorski investicioni forum (KIF ZB6), organizuju nastup privredne delegacije na Prvoj međunarodnoj konferenciji i izložbi o rakiji „Spirit of Rakia” od 27. do 30. marta u Puli.

“Spirit of Rakia” ima regionalni i međunarodni karakter i okupiće proizvođače rakije iz zemalja srednje i jugoistočne Evrope, sa ciljem razmene iskustava i saradnje na unapređenju tehnologije proizvodnje rakije i drugih jakih alkoholnih pića, promocije njihovog turističkog i gastronomskog potencijala i negovanja tradicije proizvodnje ovih pića.

Iz Srbije će svoje proizvode predstaviti sledeće kompanije: BB Klekovača d.o.o. Bajina Bašta, Tok d.o.o, Beograd, Destilerija Zarić d.o.o, Kosjerić, Tim d.o.o, Bajina Bašta, Destilerija Nenad Krstić, Kraljevo, RB GLOBAL d.o.o.,Kraljevo, SZR Vojvoda, Koceljeva, Destilerija „Trivuleks“ d.o.o., Leskovac.

Predviđeno je više stručnih skupova na temu tehnologije proizvodnje rakije, proizvodnje sirovine, tehnike destilacije, kao finalne faze proizvodnje i promotivnih aktivnosti.  Konferencija će biti prilika i za promociju proizvoda, kao i za poslovne susrete.

Konferenciju organizuje Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske, uz podršku Međunarodne organizacije za vino i vinovu lozu (OIV), Istarske županije, Agronomskog fakulteta u Zagrebu, Prehrambeno biotehnološkog fakulteta, Hrvatske gospodarske komore, Instituta za poljoprivredu i turizam Poreča, Hrvatskog agroekonomskog društva i Udruženja poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske.