banner-image

Paralelni parlament: Hoće li sad država otkupljivati zemljište od Al Dahre

Poslanici dela opozicije juče popodne su u „paralelnom parlamentu“ u skupštinskom holu govorili o besmislu sednice kojoj ne prisustvuje niko iz opozicije i postavljali javno pitanja čelnicima vlasti o ubistvu predsednika inicijative SDP Oliveru Ivanoviću, Kosovu i Metohiji, o prodaji zemišlja PKB Al Dahri i protestima. 

Pitanja su postavljali predstavnici Dveri, Narodne stranke, poslaničke grupe Pokret za spas Srbije-Nova Srbija i samostalni poslanici u vreme kada se u skupštinskoj sali održavala sednica na kojoj su bili prisutni ministri na čelu sa premijerkom Anom Brnabić i odgovarali na pitanja poslanika vladajuće većine.

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović rekao je da se pojavio oglas o prodaji zemljišta držvnog dela PKB korporacije, te pitao da li je tačna informacija da je Al Dahri prodato 17.000 hektara za 80 miliona evra, što znači negde oko 4.700 evra po hektaru, a da sada preostali deo PKB-a prodaje hektar zemljišta po početnoj ceni osam puta većoj, odnosno za 38.700 evra.

„Zašto je Al Dahri prodato zemljište po osam puta nižoj ceni. Da li je tačno da je Al Dahra kupila praktično medju ovih 17.000 hektara kompletan prostor koji je eventualno prostor za izgradnju budućeg autoputa Beograd-Zrenjanin, što znači da će država morati iznova da otkupljuje zemljište od Al Dahre, samo po većim cenama“, rekao je Obradović.