banner-image

Razvojni fond pripremio subvencije za razvoj turizma

Taj Fond je još prethodne godine prepoznao da postoji potreba za ovakvom vrstom podrške, i tada po prvi put raspisao konkurs za dugoročne kredite za razvoj turizma koji je bio dostupan i pravnim licima i preduzetnicima i poljoprivrednim gazdinstvima.
 
Ove godine Fond je još više prilagodio uslove konkursa, sa namerom da približi same kredite za razvoj turizma potencijalnim korisnicima. U tu svrhu su ove godine raspisana dva konkursa i to:
 
– Konkurs za dugoročne kredite za razvoj turizma subvencionisan od strane Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam namenjen pravnim licima i preduzetnicima i 
– Konkurs za dugoročne kredite za razvoj seoskog turizma subvencionisan od strane Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam namenjen poljoprivrednim gazdinstvima.
 
U cilju odgovora na sve zahtevnije turističko tržište, kreditne linije su i usmerene ka povećanju nivoa opremljenosti turističkih kapaciteta, ali i ka povećanju kvaliteta i proširenja ponude u pružanju turističkih usluga. Krediti se odobravaju sa rokom vraćanja od čak sedam godina i sa periodom mirovanja od dve godine

Kamatna stopa se kreće u rasponu od 1 – 3 odsto na godišnjem nivou, ali je u ovom slučaju nebitna, s obzirom da Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam u celosti refundira sve troškove po odobrenom kreditu.
 
Ciljevi dodele sredstava su razvoj turističke delatnosti karakteristične za geografsko područje Vojvodine, odnosno razvoj lovnog i ribolovnog turizma, enogastronomskog turizma, verskog turizma, kulturnog turizma, zdravstvenog turizma, agroturizma i turizma u seoskom domaćinstvu, malih porodičnih hotela u selima, kampova, etno sela, etno kuća, izletišta, folklora i slično. 

„Imajući u vidu dosadašnje interesovanje za ove kreditne linije, možemo slobodno reći da je Vojvodina na dobrom putu da postane značajna turistička destinacija u narednom periodu“, poručili su iz Fonda.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti lično u Sektoru za kredite u Novom Sadu (Bulevar cara Lazara 7a), zatim elektronskom poštom na imejl [email protected] ili na brojeve telefona 021/454-334, 021/300-4935, 021/450-698, 021/450-702 i 021/6351-014.

(Agrosmart)