banner-image

Produžena prijava za učešće na sajmu vina i voća u Irigu

Zbog velikog interesovanja za izlaganje 14. aprila na Sajmu vinogradarstva i voćarstva „VIVO Irig“, organizatori su saopštili da se prijava za učešće na ovoj privrednoj manifestaciji produžava do utorka, 9. aprila. 

Za učešće na Sajmu vinogradarstva i voćarstva „VIVO Irig“ do sada je prijavljeno preko sedamdeset izlagača voćarsko-vinogradarske mehanizacije, pčelarske opreme, sadnog materijala, ali i veliki broj proizvođača vina i proizvoda od voća i grožđa. 

Pored izložbenog dela, u program Sajma uvrštene su panelne diskusije na aktuelne teme iz oblasti voćarstva i vinogradarstva, tako da će proizvođači ovih kultura saznati šta raditi po pitanju izvoza jabuke, koja su nova tržišta, kako klimatske promene utiču na voćarsku proizvodnju, kako zaštititi voće i uticati na pčelinja društva, kako se izboriti sa fitoplazmom u vinogradu. O ovim temama govoriće ugledni profesori sa Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, pre svega prof. dr Zoran Keserović, ali i drugi stručnjaci u ovim oblastima.  

Vinski turizam – šta dalje? S obzirom na to da je sremski vinogradarski rejon najveći u Srbiji po broju registrovanih vinarija, ima ogroman potencijal da razvija jedinstvenu vinsku regiju na Fruškoj gori, a samim tim i sve atraktivniji vinski turizam. Mnoge vinarije samostalno su investirale u razvijanje kapaciteta za prijem turista, no prepoznato je da i dalje ima dosta prostora za napredak ovog oblika turizma, te su organizatori Sajma odlučili da među teme rasprava uvrste i tu. 

 Svečano otvaranje Sajma planirano je za nedelju, 14. april u 11 časova, a na kraju zvaničnog dela programa organizovana je demonstracija mašina, kao i dodela priznanja za najbolji novitet koji će oceniti i proglasiti poseban žiri. 

Ulaz i izlaganje na Sajmu „VIVO Irig“ je besplatno, a parking je obezbeđen za sve posetioce. 

(Agrosmart)