banner-image

Za tradicionalne manifestacije u Vojvodini 25 miliona dinara

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je Konkurs za dodelu sredstava za održavanje tradicionalnih manifestacija u 2019. godini na teritoriji AP Vojvodine. Cilj Konkursa je bolja promocija i podizanje kapaciteta ruralne sredine, kao i povezivanje poljoprivrednika i poljoprivrednih proizvoda radi boljeg pozicioniramja na tržištu.

Bespovratna finansijska sredstva koja se dodeljuju po ovom Konkursu iznose ukupno do 25.000.000,00 dinara. Minimalni iznos sredstava koji se dodeljuje po jednoj prijavi je 10.000,00 dinara, a maksimalni iznos je do 1.000.000,00 dinara.

Bespovratna finansijska sredstva koja se dodeljuju po Konkursu namenjena su za podršku za organizovanje naučno-stručnih skupova, studijskih putovanja, seminara, radionica, tribina i predavanja u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja (zakup prostora, angažovanje konsultanata, prevodiopca i tehničkog osoblja, putne i troškove boravka, izrada dizajna i štampanja promotivnog i stručnog materijala). Takođe i za podršku za organizovanje sajmova i izložbi u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja (zakup izlagačkog prostora sa osnovnim tehničkim uslugama, izgradnje, odnosno zakupa štanda, zakupa bine, ozvučenja i osvetljenja, izrada dizajna i štampanje promotivnog materijala, oglašavanje u štampanim i elektronskim medijama, troškovi putovanja, troškovi kupovine materijala za izradu tradicionalnih rukotvorina i kupovine pehara i medalja za nagrade.

Sredstva se dodeljuju i za podršku lokalnim manifestacijama sa svrhom očuvanja tradicionalnih zanata i proizvodnje lokalnih proizvoda (zakup izlagačkog prostora sa osnovnim tehničkim uslugama, izgradnja, odnosno zakup štanda, izrada dizajna i štampanje promotivnog materijala, zakup bine, ozvučenja i osvetljenja, troškovi putovanja, troškovi kupovine materijala za izradu tradicionalnih rukotvorina i kupovine pehara i medalja za nagrade.

Konkurs je otvoren do utroška sredstava, a zaključno sa 16.05.2019. godine.

Prijave s potrebnom dpkumentacijom treba dostaviti poštom na adresu: Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Bulevar Mihajla Pupina 16, 21000 Novi Sad s naznakom: Konkurs za dodelu sredstava za održavanje tradicionalnih manifestacija u 2019. godini na teritoriji AP Vojvodine ili lično u pisarnici pokrajinskih organa uprave, u zgradi Pokrajinske vlade AP Vojvodine (svakog radnog dana od 9 do 14 časova).

Sve dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona: 021/487-4601 od 10 do 14 časova.

Tekst Konkursa, Pravilnik, prijava i ostali obrasci mogu se preuzeti na sajtu: www.psp.vojvodina.gov.rs.

(Agrosmart)