banner-image

Na Poljoprivrednom sajmu 1.518 firmi i organizacija iz 32 zemlje

Od 11. do 17. maja, u Novom Sadu trajaće najveća manifestacija u svetu agrobiznisa u centralnoj i jugoistočnoj Evropi – Međunarodni poljoprivredni sajam, 86. po redu.

Učestvovaće 1.518 firmi, institucija i organizacija koje dolaze iz 32 zemlje, a donose proizvode i usluge iz 61 države. Prvi put Poljoprivredni sajam ima i Zemlju partnera i Zemlju prijatelja, to su Italija i Tunis. Generalni sponzor je Generali Osiguranje Srbija. Zlatni Sponzor je Aldahra, koja na Sajmu predstavlja svoje proizvode iz 15 zemalja.

Prvi put se organizuje Izložba genetskih potencijala na kojoj će biti prezentovane autohtone rase stoke. Posle više od 20 godina ima 17 kolektivnih izložbi. S akcentom na preciznoj i digitalnoj poljoprivredi Izložba poljoprivredne mehanizacije donosi najsavremenije mašine, među kojima nisu retke ni one vredne više od pola miliona evra.

U odnosu na prethodnu godinu bogatija je i Poklon-igra za posetioce sa kupljenim ulaznicama, koje očekuju dva traktora i pneumatska sejalica.

Darodavac traktora „belarus 82.1“ je Agropanonka, traktora „john deere 5045 2wd“ firma Kite d.o.o, a pneumatske sejalice „ozdoken“, Kompanija VGP.

Radno vreme sajma je od 9 do 19 časova.

Poljoprivredni sajam, na Novosadskom sajmu, idealan je poslovni ambijent za sklapanje poslova, promociju dostignuća, a omogućava razmenu iskustva i podstiče međudržavnu saradnju, što ga čini najprestižnijim agrobiznis događajem u ovom delu Evrope.