banner-image

Resorno ministarstvo utvrđuje da li je bilo propusta u radu protivgradne zaštite

Posle grada koji je prošle sedmice zadesio deo opštine Topola i naneo štetu, uglavnom mladim voćnjacima, ministar poljoprivrede najavio je da će se utvrditi da li je bilo propusta u sistemu protivgradne zaštite. U radarskom centru Bukulja kažu da su strelci blagovremeno dejstvovali.

Posle grada koji je prošle sedmice zadesio deo opštine Topola i naneo štetu, uglavnom mladim voćnjacima, ministar poljoprivrede, Branislav Nedimović, najavio je da će Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva u vodoprivrede izvršiti nadzor nad radom Republičkog hidrometeorološkog zavoda, kako bi se utvrdilo da li je bilo propusta u sistemu protivgradne zaštite.

Predsednik Skupštine opštine Topola Dragan Jovanović, koji tvrdi da strelci nisu blagovremeno reagovali, potvrdio je za RTS da očekuje da će nadzor biti obavljen u narednih mesec dana.

U radarskom centru Bukulja demantuju Jovanovićeve navode. Kažu da je sistem bio spreman za vremenske nepogode, da su blagovremeno dejstvovali i da je na području Topole ispaljeno dvanaest protivgradnih raketa.

Izvor:RTS