banner-image

Zadušna baba ili predsednik Srbije

Ne znamo šta će biti za tridesetak godina kao Vučić, ali znamo Vučića. Pošto je sve do sada promašio, nadamo se da će promašti i ovu crnu slutnju koja nas navodno čeka za dvadeset-trideset godina. Pregrmeli su Srbi mogo jada preko glave pa će i ovu zadušnu babu u narodu poznatiju kao Aleksandar Vučić.

Kako se upale kamere on pobenavi i lupeta li lupeta. Svakoga dana sve više i više. Posle epskih uspeha i pobeda, počeo je da se ponaša ko zadušna baba i crni prorok. Iz dana u dan sluti i predviđa nesreće, plaši narod, a za sve svoje neuspehe i promašaje krivi sve sem sebe. Njemu je teško, njemu je najteže, on radi 26 sati dnevno, on se valja po patosu u Briselu, on ima podršku naroda, a opozicija je šaka jada, profesori i akademici koji se ne slažu s njim su nebitni, a poenta je, kako tvrdi baš on, da će narod najebati za dvajes-trijes godina. Naravno pogađate radi se o Aleksandru Vučiću predsedniku Srbije, s kojim situacija postaje tragikomična.

Poenta prošlonedeljnih sumanutih istupa na svim mogućim i nemogućim medijima je izgleda da će svi seljaci i ostali mlađi od 85 godina morati da uče kinseki jezik sa svih 5.000 slova, znakovi ili čega već, a kad ga savladaju ima da nagrabuse za trijes godina jer nisu slušali predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Narod je odbio ono što nije video. Samo ne znamo koji narod.

Čovek tvrdi da će nas zadesiti velika nesreća za nekoliko decenija, a ostaje i dalje da bude predsednik. Ko nam sprema nesreću u budućnosti – zadušna baba Aleksandar Vučić ili onih 7.500 demonstranata koliko je okupila opozicija, a kako su izbrojali Vučić i Stefanović.  Ko će biti kriv za nesreću koja će zadesiti Srbiju za nekoliko decenija kako tvrdi Vučić. Da li on ili onih 54 posto što navijaju za Vučića ili onih 10 odsto što su za opoziciju. Ko to vlada Srbijom a zna da nas nesreća čeka. Čovek koji ima sve poluge vlasti u rukama krivi narod, a ne sebe.

Kako to da ga narod u Srbiji podržava tako veličanstveno u svemu sem u onom najvažnijem. Kako to da ima podršku za smanjenje penzija, za plaćanje stranim investitorima za rasprodaju zemlje Arapima, za progon političkih protivnika, za ukidanje subvencija seljacima od 12.000 dinara po hektaru, za lanjski sneg i rotkve strugane, a nema podršku za genijalno rešenje koje je smislio za Kosovo, a za koje niko nije čuo ni video. Sem njega. Gde su mu onih 15.000 sa mitinga, gde su mu onih dva miliona glasača, gde mu je podrška iz sveta i vasione…

Laži evoluiraju u buncanje, velike državničke ideje polako postaju potraga za krivcima u drugima, a kako će se sve završiti ostaje da vidimo. Nadamo se da svakako neće kako nas ova zadušna baba plaši i sluti, jer narod neće da ga posluša.

Milovan Lukić