banner-image

Tov goveda ko Vulinov vojni rok

Kako naprednjaci vode politiku i propagandu dovoljno je videti slučaj srpskih goveda i ostale sitnurije. Laž, prevara i nazadovanje. Kad se dočepao vlasti, predsednik naš najpametniji Aleksandar Vučić  izjavio je da su žuti upropastili stočarsvo jer smo tada po njegovoj računici imali goveda manje nego 1910. godine.

Posle sedam godina njegove vlasti goveda imamo najmanje deset puta više, nego 2013. sve zahvaljujući Aleksandru Vučiću i njegovim čuvenim ministrima poljoprivrede, Kneževiću, Glamočiću i Nedimoviću. Kada bi se šalili, naravno.

Zahvaljujući ovom poslednjem govedarstvo je dotaklo dno i stiglo u vreme Osmanlija. Više govedine iz Srbije lane su pojeli Turci nego Srbi. Razlika je samo što sada goveda Turci ne otimaju već uljudno i pošteno kupuju. Mi goveda izvozimo, a nova slabo pristižu. Sad su i Turci nešto zakočili pa se preračunavaju.

Bilo kako bilo, to vam je agrarna strategija i politika. Zašto? Misle naprednjaci da može stoka da se utovi za 15 dana kao što je Vulin sposoban da završi vojni rok za dve nedelje. Sve tako rade. Brza i genijalna rešenja koja su u suštini štetočinska. Bez muke nema ni nauke ni znanja ni fakultetske diplome pa ni vojnika ni doktora ni uspešnog stočarstva i govedarstva. Samo naprednjaci mogu bez muke sve da postignu, ali u njihovim lagarijama.

Najcrnja radikalska propaganda. Sedam godina Vučić i Dačić vode ljute bitke i šta su uradili. Ništa. Laž, propaganda i obmana. Šta je to Srbima na Kosovu bolje sada nego pre dolaska naprednjaka na vlast. Sve to važi i za poljoprivredu. Izgradiće prerađivačku industriju, doći će Tenis, navodnjavaće celu Evropu. Arapi sve znaju a mi ništa, državne njive podeliše i Kurti i Murti na 30 godina.

Šta kaže zvanična statistika.

Na početku 2019. godine, u Srbiji bilo 878.000 goveda, što je manja za 2,3 odsto u odnosu na 2017. godinu. U 2016. godini u Srbiji je bilo 892.000 goveda. Kada su ovi napredni čobani došli na vlasti u Srbiji je bilo 908.102 goveda.

Ko je kriv? Ne bi me čudilo da čujemo da je Boško Obradović upropastio srpsko govedarstvo i pojeo 30.000 goveda. Ko bi drugi. Pa fašista je Boško, a ne Vučić.

Važno je da su Šešelj i Vučič mnogo pametni i da su patriote a svi ostali izdajnici. Ništa ova družina Srbiji donela dobrog nije pa i neće – nedajbože da izbije neka čarka na Kosovu i da strani investitiori počnu da se povlače i zatvaraju fabrike. Vučić osim stranaca ništa u Srbiji razvio nije pa ako Nemci, Korejci i ostali udare nazad spasa nam nema. A Vučić i Vulin nisu baš baždareni. I svaki užas mogu  izazvati. Uz dug od 25 milijardi evra Srbiju će Vučić, Dačić i Vulin potpuno uništiti. Završiće posao koji su njihovi politički očevi počeli 1992. i prekinuli 2000. godine. Uništiće Srbiju. S govedima ili bez njih.

Milovan Lukić