banner-image

Šampioni Sajma Institut za ratarstvo, Italija, Tunis…

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević uručio je večeras Institutu za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada pehar Apsolutnog lidera kvaliteta 86. Međunarodnog poljoprivrednog sajma.

Na tradicionalnoj svečanosti „Veče šampiona“ specijalna priznanja su, između ostalog, dodeljena Italiji i Tunisu, zemlji partneru i prijatelju ovogodišnjeg Poljoprivrednog sajma, kao i 27 priznanja „Najbolji u agribiznisu“

Obraćajući se ovogodišnjim laureatima, Milićević je istakao da postati šampion nije posao koji se obavlja u jednom danu, te da su svi koji su nagrađeni na 86. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu dobili potvrdu da njihov trud nije bio uzalud.

Kako je saopšteno iz Pokrajinske vlade, on je dodao da je Poljoprivredni sajam šampion sam po sebi, te da brojke govore da je ove godine prevazišao očekivanja i okupio 1.518 izlagača iz 32 zemlje.

„Danas možemo da kažemo da je poljoprivreda jedna od najznačajnijih razvojnih poluga srpske ekonomije. Samo iz pokrajinskog budžeta je za nepune tri godine uloženo više od 20 milijardi dinara kroz podsticajne mere koje su usmerene na osnaživanje naših poljoprivrednika“, kazao je Milićević i dodao da je prostor za dalji razvoj poljoprivrede veliki.

Kako je istakao, modernizacija proizvodnog procesa doprineće, ne samo povećanju proizvodnje, već i smanjenju troškova i očuvanju prirodnih resursa.

„Nastavićemo da ulažemo u ogromne potencijale koje nam sektor agrara pruža, naročito u oblasti primene savremenih tehnologija“, kazao je potpredsednik Milićević.

(Dnevnik)