banner-image

Vlada će pomoći svima koji su pretrpeli štetu zbog nepogoda

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Čačku da će Vlada pružiti pomoć poljoprivrednicima koji su pretrpeli štetu tokom vremenskih nepogoda,  naročito u zapadnoj Srbiji.

Brnabić, koja je prisustvovala otvaranju Startap centra u tom gradu, rekla je u izjavi za novinare da je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović već na terenu, gde, kako prenosi portal Vlade Srbije, sa poljoprivrednicima, lokalnim samoupravama i osiguravajućim kućama razgovara o nadoknadi štete.

Drago mi je da čujem da se osiguranje poljoprivrednih dobara povećava jer je ono preduslov za jaku poljoprivredu, istakla je premijerka.

Ona je takođe podsetila na to da Ministarstvo poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede subvencioniše iznos premije osiguranja poljoprivrede.

Brnabić je uputila poziv ratarima da nastave da osiguravaju svoje useve, i poručila da će se, ukoliko bude bilo potrebe, u nadoknadu štete uključiti i ostali vladini resori kako bi poljoprivrednici bili sigurni da država stoji iza njih.