banner-image

Srbijavode uvele vanrednu odbranu od poplava

Aktuelnim prognozama o porastu vodostaja na teritoriji Republike  Srbije koje su izdate od strane Republičkog hidrometeorološkog zavoda, najavljeno je da se očekuju značajne padavine koje mogu izazvati izlivanja i plavljenja na slivovima svih bujučnih tokova na svim vodnim područjima u nadležnosti JVP „Srbijavode“.

Na pojedinim područjima, prema obaveštenjima dobijenim  od nadležnih službi, već su evidentirana izlivanja i plavljenja.

Shodno ovim najavama, i pre dostizanja kriterijuma iz Operativnog plana uvodi se vanredna odbrana od poplava na svim objektima iz operativniog plana u nadležnosti JVP „Srbijavode“, što podrazumeva sve mere i aktivnosti za dejstvo, bez odlaganja, odnosno: prisustvo na terenu, na najkritičnijim lokalitetima uz 24- časovno dežursto, pripreme za pravovremene intervencije (ljudstvo, mehanizacija, oprema, materijali). Kontakt sa štabovima lokalnih samouprava je obavezan, uz primenu svih obaveza iz Opšteg plana odbrane od poplava (18/19) i Operativnog plana odbrane od poplava i leda za 2019. godinu (14/19).

Izvor:Srbijavode