banner-image

Kuće na poklon za 30 vojvođanskih bračnih parova

Još 30 bračnih parova dobilo je sredstva po „Konkursu za dodelu bespovratnih sredstava bračnim parovima na teritoriji AP Vojvodine za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom“.

Ugovori će im biti svečano uručeni sutra u holu Pokrajinske vlade,  a uručiće ih Diana Milović, direktorka Zavoda za ravnopravnost polova i Predrag Vuletić, pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova koji će dobitnicima i dobitnicama sredstava uručiti ugovore za kuće.

Konkurs kojim se dodeljuju sredstva za kupovinu kuća sa okućnicom već petu godinu zaredom sprovodi Zavod za ravnopravnost polova, a Pokrajinska vlada je za ovaj program iz budžeta izdvojila ukupno 241 miliona dinara.

Ciljevi Konkursa su usmereni na podsticanje razvoja ruralnih sredina, oživljavanje i podmlađivanje vojvođanskih sela kroz dolazak dece i povećanje nataliteta, kao i iniciranje procesa poboljšanja demografske strukture kao preduslova za pokretanje privrednih aktivnosti.

Budući da je jedan od ciljeva Konkursa bio i ekonomsko osnaživanje žena i povećanje broja žena vlasnica nepokretnosti, do sada je 218 žena postalo suvlasnica nekretnine na selu.