banner-image

U toku podnošenje zahteva za podsticajna sredstva u stočarstvu

Na osnovu Pravlinika Ministarstva poljoprivrede pravo na podsticajna sredstava u stočarstvu imaju svi oni koji se bave stočarstvom, a vlasnici su registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, preduzetnici ili pravna lica, rečeno je danas u Poljoprivrednoj stručnoj službi u Prokuplju.

Kako je Agenciji Beta rekla savetodavac za stočarstvo te službe Duška Petrović, za tov junadi ove godine stočari će dobiti 15 hiljada dinara po grlu, za svinje hiljadu, a za jagnjad i jarad po dve hiljade dinara.

„Pravo na podsticajna sredstva imaju i stočari koji su svoja grla predali klanicama ili su ona već izvezena u periodu od 1. jula prethodne, do 30. juna ove godine“, kazala je Petrović.

Petrović je kazala da su stočari, koji konkurišu za ta sredstva, bez obzira na to koliko i koju vrsta životinja imaju, u obavezi da i objekte u kojima drže životinje upišu u registar i dodala da se taj upis vrši u Upravi za veterinu.

Zahtevi za podsticajna sedstva u stočarstvu podnose se Ministarstvu za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Republike Srbije, Upravi za agrarna plaćanja, najkasnije do 31. jula ove godine.

(Beta)